Overlijdensrisicoverzekering

Waarom zou u een overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Heeft u het huis van uw dromen gevonden? Is dit een koopwoning of een huurwoning? Kijk dan ook naar belangrijke zaken die je moet regelen. Zo kan het verstandig zijn om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

overlijden

Wat is het voordeel van deze verzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering is een verzekering die ervoor zorgt dat uw nabestaanden niet achterblijven met een financiële situatie die zij alleen niet kunnen opvangen. Als u overlijdt, keert de verzekeraar namelijk een bedrag uit. Hiermee kan in ieder geval (een deel van) de hypotheek worden afgelost of de maandlasten van worden betaald. De kans is hierdoor groter dat uw nabestaanden in het huis kunnen blijven wonen. De hoogte van het bedrag dat u van de verzekeraar ontvangt, hangt af van de verzekering die u heeft gesloten.

Is het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering verplicht?

Niet alle hypotheekverstrekkers vragen u om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Wil u een hypotheek afsluiten met Nationale Hypotheek Garantie? Dan is het handig om te weten dat het sinds 1 januari 2018 niet langer verplicht is om deze verzekering af te sluiten voor een hypotheek met NHG.

 

 

De overlijdensrisicoverzekering samengevat:

  • U sluit de overlijdensrisicoverzekering af voor een vaste looptijd. De looptijd zullen we samen bepalen en is afhankelijk van veel zaken die we door zullen nemen.
  • Tijdens deze looptijd van de verzekering betaalt u steeds hetzelfde bedrag aan premie. Meestal betaalt u de premie per maand.
  • U bepaalt zelf welk bedrag u wenst te verzekeren. Natuurlijk helpen wij u met het maken van deze keuze.
  • Is er tijdens de looptijd een overlijden? Dan wordt het afgesproken bedrag éénmalig uitgekeerd.
  • Is er geen overlijden tijdens de looptijd? Dan keert de verzekeraar niets uit en vervalt de overlijdensrisicoverzekering op de einddatum.

© WILMS HYPOTHEKEN